John en Anja Schouten uit Tilburg Reeshof zijn zeer tevreden met hun 19 panelen van Zonnepanelen.io. “Normaal gesproken ga ik niet met de eerste de beste in zee, maar bij de adviseur Nick had ik het gevoel: dit zit goed.”

Van de overwaarde van zijn vorige woning wil John Schouten zonnepanelen laten plaatsen op het dak van zijn nieuwe huis. Via Google vraagt hij offertes aan bij verschillende zonnepanelenleveranciers. Ook Nick van Zonnepanelen.io komt voorbij. “Hoe hij zichzelf presenteert – ik dacht: dit is ‘m”, vertelt Schouten. “Hem heb ik als eerste uitgenodigd.”

Concreet en eerlijk advies

Na de aanvraag komt Nick langs voor een persoonlijk gesprek om te vertellen hoe alles in z’n werk gaat. Schouten: “Ik moest me laten adviseren, want ik ben een leek op het gebied van zonnepanelen. Hij legde alles uit en vertelde wat de beste zonnepanelen voor ons zouden zijn. Op papier tekende hij het uit, zodat het concreter werd. Normaal gesproken zit ik met een bepaalde achterdocht aan tafel, ik weet hoe die verkooppraatjes gaan. Ik ga nooit met de eerste de beste in zee, want ik wil leveranciers vergelijken. Maar bij Nick had ik het gevoel: dit zit wel goed.”

‘Normaal gesproken zit ik met achterdocht aan tafel,
maar bij Nick had ik het gevoel: dit zit wel goed’

“Hij was de eerste die bij mij over de vloer kwam, en is ook de leverancier geworden. Hij heeft naar onze wensen geluisterd, maar was ook eerlijk in zijn advies. Ik hoef niet de duurste zonnepanelen te hebben, maar voor kwaliteit wil ik best een stuk meer betalen. Daarom heb ik bewust gekozen voor micro-omvormers van Enphase waarop 25 jaar garantie wordt gegeven.”

In februari 2021 zijn de 19 panelen geïnstalleerd, met allemaal een eigen omvormer. “Hij had twee monteurs bij zich, die werkten al heel lang samen – ook met Nick. Ik ben mee het dak op geweest en heb meegekeken. Ik kreeg constant advies en ze legden uit waarom bepaalde dingen wel of niet konden. Dat gaf mij een goed gevoel. Ook de aanpassing van de groepenkast heeft Nick verzorgd. Daarnaast heeft hij de teruggave van de btw voor ons in gang gezet, zodat we daar ook bijna geen omkijken naar hadden.”

Rendabele zonnepanelen

“Mijn vrouw Anja en ik verbruiken veel stroom. Een gemiddeld tweepersoonsgezin verbruikt jaarlijks 2500 tot 3000 kWh, wij in onze vorige woning 6500 kWh. Dan belden ze weleens op: ‘Meneer, we moeten een keer langskomen, want de meter is misschien kapot!’ In m’n vorige woning hadden we een aquarium. Die hebben we nu niet meer, dus het valt wat lager uit – maar ik heb hier de hele dag de radio en televisie aan en ik ben gek van lichten. We kopen wel steeds energiezuinigere lampen.”

‘Tien maanden na installatie zitten we al aan het afgegeven jaarrendement’

Na tien maanden hebben de panelen al meer dan 6.100 kWh aan stroom opgeleverd. “Ik zit nu al aan de afgegeven jaaropbrengst – en dan moet ik nog twee maanden. We hebben geluk dat de salderingsregeling nog steeds loopt. Ik maak geen kosten en ga straks nog een paar honderd euro terugkrijgen. Alles wordt duurder; hiermee druk ik m’n maandelijkse kosten.”

Reclame

“Nick heeft gezegd dat als ik nog vragen heb, ik hem gewoon kan bellen of appen. Dat gaf me een fijn gevoel. Een keer werkte de connectie van de app niet. Daar heeft Nick me op afstand mee geholpen. Ik ben dik tevreden. Inmiddels zijn verschillende mensen via mij bij Nick gekomen. Ik blijf reclame maken!”